Vände och vann i förlängning

Hopp

48 bilder

I fredags var det dags för Visby Roma att möta Åkers/Strängnäs hemma. I första perioden fick Åkers övertag efter fem minuter när Jesper Karlsson fick in 0-1. det höll sig tills det var 18 sekunder kvar av perioden, då dammade Emil Wahlgren in kvitteringen assisterad av Arvid Larsson och Mikael Adamsson.

Andra perioden blev tung i början då Åkers fick in två mål inom loppet av en minut när det var lite för många hål i försvaret och Marcus Lundell inte fick så mycket hjälp. Visby satte då in Daniel Palmkvist i målet istället. Visby Roma har två mycket duktiga målvakter och det är egentligen hugget som stucket vem som ska stå. Sju minuter senare satte Victor Enmalm 2-3 assisterad av Oskar Lundberg. När det endast var två sekunder kvar av andra kvitterade en jublande Niklas Dahlberg in 3-3 assisterad av Emrik Larsson och Emil Wahlberg.

Fyra minuter in i tredje tog äntligen Visby Roma ledningen när Adam Eriksson sköt in 4-3 assisterad av Mats Einarsson. Fast strax därpå kvitterade Åkers retfullt till 4-4 som stod sig till periodens slut och matchen gick till förlängning.

Förlängningen (Sudden-death overtime) spelas tills något lag gör mål och har det inte blivit mål efter fem minuter avgörs matchen med straffar.

Det blev en spännande förlängning och det såg ut att bli straffar för att avgöra matchen men då plötsligt med fem sekunder kvar kom Adam Eriksson som en blixt från klar himmel och drämde in segermålet och därmed sitt andra mål i matchen nu assisterad av Philip Kemi och Mats Einarsson.

Matchen Visby Roma HK vs Åkers/Strängnäs HC spelades 2013-01-18 och slutade 5-4.