Endres styrkeseger

Försvar

37 bilder

Det blev en chockstart i det viktiga mötet mot Rönnby IBK i senaste hemmamatchen. Efter endast tre sekunder in i matchen fick Helena Lundqvist in bollen i Endres mål.  Men Endre sträckte på sig direkt och med starkt försvarsspel både av backarna och målvakten Liisa Kokkonen vände matchen. Anfallsspelet kom också igång och nötte på hårt framåt. Med sex minuter kvar i första perioden kom första utdelningen när Sara Steen kvitterade assisterad av Tanja Stella. Ett par minuter senare sköt Sabina Wedberg in 2-1 assisterad av Malin Andréason.

Två minuter in i andra perioden lyckades Rönnby kvittera men då ryckte Malin Andréason in och satte två mål på raken, först assisterad av Sabina Wedberg sedan av Louise Ruthström. 4-2 efter andra perioden.

I tredje perioden fick återigen Rönnby in ett mål i början när Madelene Backlund satte sitt andra raka mål i matchen. Men sen var det stopp för Rönnby IBK. Nio minuter in i tredje satte Sara Steen sitt andra mål assisterad av Sanna Roisko och med en halv minut kvar kom hårt markerade Anna Jakobsson loss och satte slutmålet 6-3 också assisterad av Sanna Roisko.

Tillägg: i söndags vann Endre bortamatchen mot Linköping med 6-5 efter sudden.

Endre ligger nu femma i tabellen med bara en poäng mindre än Rönnby på den åtråvärda fjärdeplatsen inför slutspelet efter 19 spelade matchomgångar och sju kvar att spela.