Rally Gotland 2013 (125 bilder)

Rally Gotland 2013.1000p-7034

Totalvinnaren Martin Berglund SMK Gävle med kartläsare Henrik Olsson

125 bilder

Årets upplaga av Rally Gotland blev som vanligt en actionladdad och fartfylld upplevelse med ylande och smattrande landsvägsgående raketer (turboladdade rallybilar har ett responssystem som smattrar, smäller och pangar och som gör att laddtrycket hålls uppe även när föraren har släppt på gasen t.ex. inför en kurva och bilen kan då skjuta iväg direkt när föraren gasar på igen) Vädret var fint med torra vägar och med många fastlandsbilar som har kört här tidigare år och mer än gärna kommer tillbaka för att sparra/sladda i gotländskt kalkstengrus.

Rally Gotland 2013.1000p-7043

Snabbaste gotlänning och totaltvåan Stefan Pettersson och Anna Marions. Gotlands MF

127 bilar startade inför de två dagarna med två sträckor på fredagen och ytterligare fyra sträckor på lördagen. Första sträckan ss 1 i Follingbo startade strax före kl. 18 på fredagen men fick brytas efter att en bil körde där ett träd stod. Dessbättre klarade sig både förare och kartläsare utan svårare skador. Efter det drygt timslånga uppehållet för räddningsarbetet ströks sträckan och inga tider räknades. Andra sträckan gick vid folkracebanan och de som inte hann köra igenom första sträckan innan olyckan fick testa sina extraljus ordentligt då det hade hunnit skymma och bli mörkt.

Rally Gotland 2013.1000p-7118

Snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage med Johan Holmberg Gotlands MF och kartläsare Henrik Appelskog Östergyllen RC

Lördagen började med en längre sträcka på Tofta skjutfält. Därefter ett kort serviceuppehåll för bilarna i Visborgsområdet (gamla P18) sedan blev det en tripp till norra Gotland ca 8 km norr om Lärbro där SS 4 startade i Kauparve. Nästa sträcka ss 5 hade start och mål vid Visborg sedan var det åter service inför den avslutande sträckan ss 6 som återigen var på Tofta skjutfält.
När tidtagningen efter den sista bilen hade stoppats och kalkdammet hade lagt sig så var det Martin Berglund SMK Gävle med kartläsare Henrik Olsson som stod upp som totalsegrare i Rally Gotland 2013 med sin fyrhjulsdrivna Mitsubishi. Totaltvåa och snabbaste gotlänning blev Stefan Pettersson Gotlands MF och kartläsare Anna Marions med en Ford Escort Cosworth. Snabbaste tvåhjulsdrivna bil blev segervana Johan Holmberg Gotlands MF med kartläsare Henrik Appelskog/ Suzuki Swift S1600 efter en kamp med Christoffer Jacobsson Gotlands MF med kartläsare Jesper Elfver och deras Ford Fiesta ST.

Lämna en kommentar